Winkelcentrum Waterkwartier, Zutphen

Alle ruimte voor een nieuw sociaal-economisch klimaat

In de grootste wijk van Hanzestad Zutphen, het 10.000 inwoners tellende Waterkwartier, voerde DC Vastgoed een binnenstedelijke herontwikkeling uit met woningcorporatie Ieder1. Samen gaven we ruimte aan een nieuw sociaaleconomisch klimaat door van het centrumgebied van Waterkwartier een florerend winkel- en woongebied, het Hart van de Wijk. DC Vastgoed was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de winkels en Ieder1 voor de woningen.

“Er is een aangenaam verblijfsgebied voor de consument gecreëerd, waardoor er met recht een Hart van de Wijk is ontstaan.”

Historische stad met toekomstperspectief

De gemeente Zutphen telt ca. 47.500 inwoners en voor de komende jaren wordt een lichte stijging verwacht. Het Waterkwartier omvat zeven buurten met ruim 10.000 inwoners. Dankzij sloop en nieuwbouw in de wijk wordt een nieuw sociaaleconomisch klimaat gerealiseerd. Door woningbouw, ook op het achterliggende voormalige Jeugd Gevangenis Terrein (JGT), zal het inwonertal binnen het verzorgingsgebied de komende jaren verder toenemen.

“Het inwoneraantal zal binnen het verzorgingsgebied de komende jaren verder toenemen. Dat vroeg om nieuwe en betere faciliteiten voor de inwoners.”

Het meest dominante winkelcentrum

In het Waterkwartier zijn onder meer de grote winkelketens Jumbo, Kruidvat, Aldi en Action gevestigd. Dit aanbod wordt gecompleteerd door een scala aan lokale ondernemers. Het project omvat circa 6.400 m² winkelruimte, 110 appartementen, een multifunctioneel centrum van circa 2.450 m² en 300 gratis parkeerplaatsen. Het Waterkwartier – het meest dominante winkelcentrum van het markgebied – maakt inmiddels een belangrijk onderdeel uit van de grootschalige vernieuwing en verbetering van de wijk.

Kengetallen

6.400 m² Winkelruimte

110 Appartementen

Multifunctioneel centrum van ca. 2.450 m²

300 Parkeerplaatsen

5977d06 125