Winkelcentrum Papegaaienburg, Vlissingen

Onderscheidend winkelcentrum en 44 ruime seniorenwoningen

Om het bestaande winkelcentrum Papegaaienburg in Vlissingen weer up-to-date te maken, heeft DC Vastgoed een renovatie uitgevoerd en de oppervlakte uitgebreid van ca. 2.000 m² naar 4.000 m². Papegaaienburg is daarmee een boodschappencentrum, dat helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd; vriendelijk, modern, extravert van karakter en met goede parkeervoorzieningen.

“Het uitgebreide en gerevitaliseerde winkelcentrum kreeg door de bijbehorende herinrichting van de openbare ruimte ook een nieuwe ontsluiting, waardoor mede het introverte karakter verdween.”

44 Levensloopbestendige woningen

Bovenop het nieuw te bouwen winkelcentrum in de wijk Lammerenburg (ca. 9.700 inwoners) werden voor l’escaut woonservice 44 levensloopbestendige woningen gebouwd. De ruim opgezette appartementen van woonzorgcomplex Weyeblick vormen een mix van sociale en luxe huurwoningen voor 55+ senioren. Over de zorg in Papegaaienburg zijn afspraken gemaakt met de Zeeuwse zorgaanbieder SVRZ. Ook is er een zorgsteunpunt gevestigd in Papegaaienburg.

“Winkelcentrum Papegaaienburg vormt een belangrijk onderdeel van de retailstructuur in Vlissingen en is nu het kloppende hart van de wijk.”

Grotere aantrekkingskracht

Winkelcentrum Papegaaienburg vormt een belangrijk onderdeel van de retailstructuur in Vlissingen. Het winkelcentrum huisvestte al enkele speciaalzaken, twee horecavoorzieningen en een Lidl-supermarkt. De komst van de Zeeuwse Agri-supermarkt maakte het boodschappenaanbod completer en vergrootte de aantrekkingskracht van het centrum. Naast detailhandelsfuncties en horeca zijn bij het winkelcentrum enkele maatschappelijke voorzieningen te vinden, zoals een kerk, wijkcentrum, basisschool, kinderopvang en orthodontist.

Kengetallen

4.000 m² Winkelruimte

44 Woningen

Ca. 190 parkeerplaatsen

Vlissingen57 150