Pothoofd, Deventer

Ruimte, vrijheid en comfort aan de oevers van de IJssel

Op steenworp afstand van de historische binnenstad van Deventer, prachtig gelegen aan de oevers van de IJssel, ligt appartementencomplex Pothoofd. DC Vastgoed ontwikkelde en realiseerde dit project in nauwe samenwerking met de architecten Christian de Portzamparc en Jo Crepain. Een intensieve samenwerking, die resulteerde in een uniek en hoogstaand architectonisch ontwerp.

“Landschappelijke inpassing, stedenbouwkundige visie, architectuur en alle aandacht voor het wooncomfort en de veiligheid van individuele bewoners.”

Unieke ligging

De appartementen van Pothoofd hebben een unieke ligging op het kruispunt van de A1 en de IJssel. Naast de ligging en fraaie architectuur beantwoordt Pothoofd ook volledig aan de vergaande wensen en eisen van hedendaagse woonconsumenten. Kenmerken van het project die door velen worden geroemd, zijn de combinatie van landschappelijke inpassing, stedenbouwkundige visie en aandacht voor het wooncomfort en de veiligheid van individuele bewoners.

“Naast het unieke ruimtelijke concept bieden de appartementen panoramische uitzichten over de IJssel – zowel in de lengte als breedte.”

Wooncomfort

Een van de meest karakteristieke kenmerken van de Pothoofd-appartementen is ruimte. Naast het unieke ruimtelijke concept en de panoramische uitzichten over de IJssel – zowel in de lengte als breedte – is er de daadwerkelijke woonruimte. Die wordt geaccentueerd door de verhoogde verdiepingsruimte. De constructie met zwevende vloeren waarborgt een optimale geluidsisolatie. Alle appartementen beschikken over koeling en grote balkons met ruimte voor tafels en stoelen voor 8 tot 10 personen. Parkeren kan uiteraard in de ondergelegen parkeergarage.

Kengetallen

174 Appartementen

225 Ondergrondse parkeerplaatsen

Pothoofd 71 150