Keizershof, Deventer

Historiserende architectuur die aansluit op het bestaande stadsbeeld

Op een toplocatie in het hart van Deventer, tegenover het voormalige warenhuis van V&D, herontwikkelde DC Vastgoed in samenwerking met Rodamco Retail Nederland NV een bankgebouw tot een hoogwaardig winkel- en wooncomplex. De historiserende architectuur van het project sluit naadloos aan op het bestaande stadsbeeld.

“De historiserende architectuur van de nieuwbouw sluit naadloos aan bij het naastgelegen gerenoveerde monumentale pand en de omgeving.”

In oude luister

Deventer, een gemeente in het zuidwesten van Overijssel met 100.000 inwoners, heeft een historisch centrum met vele monumentale panden. De binnenstedelijke herontwikkeling van Keizershof betrof dan ook een bestaand monument, dat in oude luister werd hersteld. Het ernaast liggende jaren ’60 gebouw werd gesloopt. De nieuwbouw die ervoor in de plaats kwam, heeft een historiserende stijl en sluit naadloos aan bij zowel het monumentale pand als de andere historische panden in de Keizersstraat.

“Bij de herontwikkeling was een belangrijk uitgangspunt om een scharnierpunt te realiseren tussen het kernwinkelapparaat, de Walstraat en het Boreelproject.”

Scharnierpunt

De bijzondere herontwikkeling van Keizershof door DC Vastgoed werd zeer positief ontvangen door alle betrokken partijen. Een belangrijk uitgangspunt voor de herontwikkeling was om een scharnierpunt te realiseren tussen het kernwinkelapparaat, de Walstraat en het nog te ontwikkelen Boreelproject.

Kengetallen

Ca. 2.000 m² winkelruimte

9 Woningen

Keizerskroon Deventer 104