De Splinter, Rotterdam

De eerste Multi Identity Tower van Nederland

In de Aert van Nesstraat in de binnenstad van Rotterdam realiseerde DC Vastgoed kantoorgebouw de Splinter. De prominent vormgegeven, zeventig meter hoge Multi Identity Tower werd ontwikkeld om te voorzien in de toenemende vraag naar (kleinere) zelfstandige kantoorruimte en corporate identity. Elke etage van de Splinter kreeg aan de buitenzijde een eigen karakter en was door de omvang en de eigen voorzieningen ideaal als zelfstandige kantoorruimte voor kleinere gebruikers.

“Elke etage was geschikt om te functioneren als zelfstandige kantoorruimte en kreeg aan de buitenzijde een eigen karakter; de pentoffices waren geboren.”

Sliver-architectuur

Het concept voor de Splinter werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met architect Wim de Bruijn en De Mik Bedrijfshuisvesting, beiden gevestigd in Rotterdam. De naamgeving is afkomstig van de bebouwingsvorm ‘sliver’ (splinter), die in drukke stedelijke gebieden veel wordt toegepast. Het gaat hier om zeer hoge naaldvormige woon- en kantoortorens met kleine, luxe etages. De Rotterdamse Splinter is 70 meter hoog en telt 18 verdiepingen. Op de begane grond werd winkelruimte gerealiseerd.

“Dankzij het ‘shuttle’ parkeersysteem konden met betrekkelijk weinig ruimte toch 22 parkeerplaatsen worden gerealiseerd.”

Automatisch parkeren

Een opvallend element aan de Splinter is het volautomatische ‘shuttle’ parkeersysteem, waarbij auto's door een transportsysteem in een magazijn worden geplaatst. De Splinter was het eerste kantoorgebouw in Nederland waar dit systeem werd toegepast. Op deze wijze konden met betrekkelijk weinig ruimte toch 22 parkeerplaatsen worden gerealiseerd.

Kengetallen

Circa 8.000 m² kantoorruimte

22 Parkeerplaatsen met automatisch parkeersysteem

4945d01 100