De Leeuwenbrug, Deventer

Comfortabel en flexibel werken met het oog op de toekomst

Aan de rand van de historische binnenstad van Deventer, pal naast het Centraal Station, ontwikkelde DC Vastgoed kantorencomplex de Leeuwenbrug. Het pand, waarvan de eerste fase begin jaren ’90 werd voltooid heeft een markante uitstraling en biedt na de oplevering van fase 2 in 1998 ca. 18.000 m² kantoorruimte. De recente grootschalige renovatie was gericht op duurzaamheid, concept en gebouwkwaliteit.

“Een grootschalige renovatie die was gericht op uitstraling, comfort, faciliteiten en duurzaamheid.”

Representatief zakelijk

De sfeer in de Leeuwenbrug is representatief zakelijk. Een ideale plek waar mensen elkaar ontmoeten, werken, vergaderen en ontspannen. Het gebouw, waarvan fase 1 nog altijd in bezit is van DC Vastgoed, biedt veel faciliteiten, zoals horeca op de begane grond, flex-offices, een stomerij, diverse vergaderzalen en een fitnessruimte. Werken in de Leeuwenbrug is flexibel qua termijn, omvang, indeling etc. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van een hoogwaardige kantoorruimte, zonder je direct vast te leggen op een eigen kantoor.

“Door de energiebesparende maatregelen veranderde het energielabel van het gebouw van F naar A.”

Verduurzaming

Tijdens de renovatie werd de Leeuwenbrug voorzien van de laatste klimaattechnieken en energiebesparende maatregelen, zoals een geheel nieuw klimaatsysteem met koelplafonds en ledverlichting. Het gevolg van deze verduurzaming is dat het gebouw een comfortabel en duurzaam kwaliteitsniveau krijgt. Door de energiebesparende maatregelen veranderde het energielabel van F naar A. Ook de buitenzijde werd aangepakt en door alle gevelkozijnen te vervangen. Daarnaast werden nieuwe trappen geplaatst, die aansluiten op de omliggende Groene Wal.

Kengetallen

Ca. 18.000 m² kantoorruimte

Ruim 200 ondergrondse parkeerplaatsen

BREEAM-NL In-Use Excellent certificering (in aanvraag)

Energielabel A

Leeuwenbrug BDL 1193