Boreelkazerne, Deventer

Transformatie van een monumentaal kazernegebouw uit 1847

De Boreelkazerne in Deventer is een markant Rijksmonument dat dateert uit 1847. Ongeveer anderhalve eeuw lang was het de thuisbasis van de befaamde ‘Huzaren van Boreel’. De militairen zijn alweer geruime tijd verdwenen en DC Vastgoed transformeerde het historische gebouw tot een inspirerende locatie voor werken, winkelen en ontspanning waar Deventer trots op kan zijn!

“Een multifunctionele binnenstedelijke ontwikkeling met verschillende, elkaar versterkende functies.”

Nieuw stadsdeel

De Boreelkazerne maakt onderdeel uit van de bredere herontwikkeling van het door DC vastgoed gerealiseerde nieuwe stadsdeel De Boreel, waar ook de Houtmarkt - Pikeursbaan, winkelcentrum De Boreel en de moderne en goed bereikbare parkeergarage (700 plaatsen) onder het Boreelplein onder vallen. De Boreel ligt op slechts enkele minuten van de snelweg A1 en ook per openbaar vervoer is De Boreel uitstekend bereikbaar.

“DC Vastgoed koos ervoor om de historische waarde van De Boreelkazerne intact te laten.”

Winkel- en horecaconcepten

DC Vastgoed koos ervoor om de historische waarde van De Boreelkazerne intact te laten. De buitengevels van het gebouw zijn grondig gerestaureerd en de binnenkant is geschikt gemaakt voor moderne gebruikers en toepassingen. Op de twee bovenverdiepingen en in de vleugels zijn kantoorruimtes ingericht. De begane grond en eerste verdieping (4.000 m²) bieden alle ruimte voor onderscheidende winkel- en horeca concepten.

Kengetallen

4.000 m² Winkelruimte

4.000 m² Kantoorruimte

700 Ondergrondse parkeerplaatsen

Boreel TOF 0238