Wethouder Nijhuisstraat, Enschede

Een compact centrumgebied met goede verblijfskwaliteit

De winkelstructuur in het centrum van de Enschedese wijk Stadsveld was van oudsher niet optimaal. Onsamenhangend, niet compact en onoverzichtelijk. DC Vastgoed sloopte er een voormalig bankkantoor met naastgelegen objecten. Er kwam nieuwbouw voor terug: een Jumbo supermarkt met bovengelegen appartementen. Ook de omliggende openbare ruimte zijn aangepakt. Door de winkelstructuur te herstellen ontstaat er, in combinatie met het eerder door DC Vastgoed herontwikkelde woon- en winkelblok met daarin onder andere een Aldi supermarkt, een compact centrumgebied met een goede verblijfskwaliteit, waar het prettig wonen en werken is.

Door de realisatie van de Jumbo supermarkt ontstond een compact centrumgebied met een goede winkelstructuur en een openbare ruimte met een hoge verblijfskwaliteit.

Sloop en nieuwbouw

Hoe transformeer je een onsamenhangende en onoverzichtelijke winkelstructuur tot een compact en aangenaam centrumgebied, waar mensen graag willen wonen, werken en winkelen? In dit geval moest de sloophamer eraan te pas komen. Een voormalig bankgebouw ging net als de naastgelegen vervallen woon- en winkelpanden tegen de vlakte. Ervoor in de plaats kwam een nieuwe Jumbo supermarkt met daarbovenop duurzame, toekomstbestendige appartementen. Het zorgde niet alleen voor een verbetering van de stedenbouwkundige structuur en esthetische aantrekkelijkheid, ook de functionele structuur en de verblijfskwaliteit in het winkelgebied verbeterde aanzienlijk.

Naast een verbetering van de stedenbouwkundige structuur en esthetische aantrekkelijkheid is ook de functionele structuur in het winkelgebied verbeterd.

Toekomstbestendig winkelcentrum

De transformatie zorgde voor een significante verbetering van de uitstraling van de locatie. Mensen komen er weer graag om te wonen, winkelen en verblijven. Door het huisvesten van een Jumbo supermarkt is het winkelcentrum bovendien toekomstbestendig gemaakt. En omgekeerd geldt hetzelfde: de supermarkt is verzekerd van een toekomstige consumentenstroom. Uitgangspunt bij de herinrichting van de openbare ruimte was een goede aansluiting te realiseren op de bestaande winkelstructuur en het eerder door DC Vastgoed herontwikkelde gedeelte van het winkelgebied. Ook is goed gekeken naar de directe toegankelijkheid van de parkeerfaciliteiten, zowel naast als tegenover de supermarkt.

Kengetallen

Realisatie Jumbo supermarkt van ca. 1.600 m2

Nieuwbouw duurzame, toekomstbestendige 3-kamerappartementen