Centrumplan Hof van Zevenaar

Een aantrekkelijk stadscentrum met regiofunctie

Toen DC Vastgoed met de gemeente Zevenaar in contact kwam, had het Gelderse stadje te maken met een onsamenhangende en versnipperde winkelstructuur. In overleg met de gemeente werd besloten te gaan werken aan de ontwikkeling van een samenhangende en compacte winkelstructuur, uitgaande van een zogenaamd haltermodel. Een kant van de halter werd voor een belangrijk deel gevormd door het project, waarvoor DC Vastgoed verantwoordelijk was; een binnenstedelijke ontwikkeling van circa 6.150 m2 winkelruimte en 54 woningen.

De aantrekkelijkheid van het centrum is onder meer te danken aan het onder historiserende architectuur gebouwde centrumplan.

Historiserende architectuur

Zevenaar ligt in het hart van de Liemers, een gebied in de driehoek van de Rijn, de zuidelijke IJsseloever en de Duitse grens. De plaats heeft een regiofunctie voor de dorpen in de omgeving, onder meer doordat een van de weinige middelbare scholen van de omgeving in Zevenaar is gevestigd. Ook het aantrekkelijk gemaakte centrum van de Gelderse plaats draagt hieraan bij. Die aantrekkelijkheid is onder meer te danken aan het onder historiserende architectuur gebouwde centrumplan Hof van Zevenaar aan de kop van de Grietsestraat. Het totale project omvatte de ontwikkeling van circa 6.150 m2 winkelruimte en 54 woningen met even zoveel unieke gevels.

Het project is zeer geslaagd en werd genomineerd voor de NRW Jaarprijs.

Nominatie NRW Jaarprijs

Met de ontwikkeling van het Hof van Zevenaar kreeg de plaats onder meer een Albert Heijn en ING bank alsmede diverse kleinere winkelunits. De 54 nieuw gebouwde woningen zijn gevestigd boven en naast de winkels. Het gaat om eigentijdse en deels onder historiserende architectuur gebouwde stadswoningen, appartementen en atelierwoningen. Onderdeel van het project was ook de herinrichting van de openbare ruimte en de realisatie van een parkeerterrein. Dat het om een zeer geslaagd project gaat, werd bevestigd doordat het Hof van Zevenaar werd genomineerd voor de NRW Jaarprijs.

Kengetallen

Ca. 6.150 m2 winkelruimte

54 Woningen

5977d05 076