Winkelcentrum Enschede Zuid genomineerd voor de NRW marketingprijs 2020

De NRW Marketing Award is een jaarlijkse bekroning voor de meest innovatieve, inspirerende en effectieve marketinginspanningen voor een winkelgebied.

16/11/2020

Winkelcentrum Enschede Zuid genomineerd voor de NRW marketingprijs 2020

Winkelcentrum Enschede Zuid is genomineerd voor de NRW Marketing Award. DE NRW, Nederlandse Raad Winkelcentra, verbindt deskundigen, belanghebbenden en vernieuwers binnen de winkelomgeving. De NRW Marketing Award is een jaarlijkse bekroning voor de meest innovatieve, inspirerende en effectieve marketinginspanningen voor een winkelgebied. De winnaars van de NRW Marketingprijs worden gezien als een kwaliteitsbenchmark en hebben een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de bedrijfstak.

Enschede Zuid is genomineerd naar aanleiding van haar campagne “Samen maken we Zuid”. Een van de kernwaarden in het marketingbeleid van Enschede Zuid is het dialectwoord ‘noaberschap’. Noaberschap geeft verwantschap weer, voor elkaar klaar staan zonder dat daar om wordt gevraagd, als een vanzelfsprekendheid. De CVvE (Coöperatieve Vereniging van Eigenaars), verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur en de promotie van het winkelcentrum, begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om in deze tijd betekenisvol te zijn als winkelcentrum. Een winkelcentrum moet toegevoegde waarde bieden voor de consument, deze plek moet meer zijn dan een verzameling van winkels. Mensen willen ontmoeten, emotionele en sociale aspecten spelen een steeds belangrijkere rol. De CVvE heeft haar handen in een geslagen met marketingbureau Raakkracht uit Enschede. Samen hebben ze een gedegen marketingstrategie opgezet om de betekenis van het winkelcentrum te vergroten. Met succes! Want naast de nominatie, zijn de bezoekersaantallen in 2020 ondanks Covid-19 met ca. 5% gestegen t.o.v. 2019.

Het winkelcentrum in Enschede is de afgelopen jaren uitgebreid en gerenoveerd. Deze inspanningen hebben van Winkelcentrum Enschede Zuid het meest dominante winkelcentrum in Enschede gemaakt. Recentelijk werd Enschede Zuid in een gemeentelijk onderzoek gekozen tot beste winkelcentrum van Enschede, met een rapportcijfer van 8,1 kreeg het de hoogste waardering.

Het totale winkelcentrum bestaat uit circa 13.000 m² winkelruimte waarin DC Vastgoed een meerderheidsbelang heeft. Het winkelcentrum fungeert samen met omliggende voorzieningen (waaronder de bibliotheek, het gezondheidscentrum en de weekmarkt) als een toekomstbestendig en aantrekkelijk hart van Enschede Zuid.

Terug naar overzicht
PHOTO 2020 11 13 13 05 23