Teamwork makes the dream work

De realisatie van het nieuwe icoon aan de skyline van zakelijk Zwolle komt steeds dichterbij. DC Vastgoed heeft de verschillende bouwteampartners gecontracteerd.

13/01/2021

Teamwork makes the dream work

De realisatie van het nieuwe icoon aan de skyline van zakelijk Zwolle komt steeds dichterbij. Maar een echt icoon ontstaat niet zomaar. Voor de totstandkoming van The City Post heeft DC Vastgoed daarom verschillende bouwteampartners gecontracteerd. Stuk voor stuk behoren ze tot de besten in hun eigen vakgebied.

Aannemersbedrijf Bramer uit Vriezenveen wordt coördinerend bouwkundig aannemer van dit duurzame kantoorpand met BREEAM Excellent certificaat. Weever Sloopwerken neemt daarbij het sloopwerk voor zijn rekening. Façadis Gevelbouw uit Oldenzaal tekent op zijn beurt voor de realisatie van de markante aluminium gevel, een kenmerkend element in het aanzicht van The City Post. Het installatiewerk voor dit energiezuinige gebouw wordt uitgevoerd door De Groot Installatiegroep uit Emmen. Inteco uit Boxtel neemt de klimaateilanden voor zijn rekening. Met hun slimme technieken zorgen zij samen met De Groot straks voor een aangenaam binnenklimaat met AAA-energieprestaties.

Peter Leferink, directeur Bramer B.V.: “In de eerste fase komt de laagbouw op de markt. Dit deel biedt, zeker in de huidige tijd, bouwkundig én klimaat technisch op een verantwoorde wijze onderdak aan meerdere bedrijven en wordt naar verwachting medio volgend jaar opgeleverd. Later volgen ook de hoog- en nieuwbouw. Wij vinden het een eer en uitdaging om met dit bouwteam een impuls te geven aan het commerciële vastgoedaanbod en de aantrekkingskracht van Zwolle als werkstad.”

Harry Drenth, commercieel directeur van de Groot Installatiegroep: “Een bijzonder project in BREEAM, met alle disciplines zowel elektrotechniek, werktuigbouw, sprinkler als een complete WKO installatie. Een gebouw met vooraanstaande technieken, die recht doen aan de mooie uitstraling van het gebouw en aan het comfort voor de huurders. Een plaatje in de binnenstad van Zwolle”.

The City Post is een ontwikkeling van DC Vastgoed. De Architekten Cie (exterieur) en Fokkema & Partners (interieur) tekenden voor het ontwerp. Geïnteresseerden kunnen terecht bij makelaarskantoor CBRE of op de website van The City Post.

Terug naar overzicht
Dreamteam